BIJZONDERE WIJNAVONDEN MET WIJN UIT EEN HOGER SEGMENT

Naast de reguliere wijnworkshops verzorg ik regelmatig avonden met een bijzonder thema. Hierin proef je wijnen die je waarschijnlijk zelf niet in je wijnkast hebt staan. Ik neem je graag mee op ontdekkingsreis waardoor je proefkennis wordt vergroot en je wellicht een andere kijk krijgt op wijnen uit een bepaalde regio of productiemethode.


12 OKTOBER:  MADEIRA
We trappen af met Madeira. Bij velen bekend als toevoeging in de Ossenstaartsoep maar daarmee sterk ondergewaardeerd.


.
Het Portugese eiland Madeira ligt 600 km voor de kust van Marokko. Al eeuwenlang maken ze hier de gelijknamige wijn. Madeira is onvergelijkbaar van smaak en kan eindeloos bewaard worden. Er zijn allerlei soorten Madeira, met allemaal hun eigen smaakstijl. De gebruikte druiven zijn hierbij van belang Er mogen vijf ‘edele druivenrassen’ gebruikt worden: sercial, verdelho, bual, malavsia en terrantez. Madeira’s van deze druiven komen in verschillende stijlen. De Sercial en de Verdelho zijn meestal het droogst, de Bual iets zoeter en de Malmsey en de Terrantez het zoetst. Door deze varaiaties kun je ook oneindig combineren met eten. We zullen in deze workshop ook een paar hapjes combineren met de Madeira wijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is house-2625630_1280.jpg9 NOVEMBER: TOPWIJNEN UIT DE BOURGOGNE

Bourgogne een moeilijk wijngebied? Klopt! In deze avond leer je meer over de belangrijkste streken en verschillende kwaliteitsindelingen zodat je na afloop meer inzicht hebt gekregen in wat Bourgogne aan bijzondere wijnen te bieden heeft!


14 DECEMBER: RIPASSO EN AMARONE
Amarone is een bijzondere wijn uit de Veneto en geliefd bij vele wijnliefhebbers. Deze wijnen worden niet voor niets ‘vini da meditazione’ genoemd. Ripasso wordt onterecht wel eens als mini Amarone aangeduid. Op deze wijnworkshop proef je de verschillen tussen Amarone en Ripasso en kun je zelf bepalen welke stijl jou het meeste aanspeekt.


Inhoud alle avonden: je proeft 8 bijzondere wijnen met uitgebreide uitleg en een aantal passende hapjes. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. 

Plaats: proeflokaal Calslaan 7, 2314 GJ Leiden

Tijd: 19.45-22.15 uur
Prijs: €175 voor alle drie de avonden. Je kunt ook per avond meedoen voor €60 per avond. 

Advertenties