BIJZONDERE WIJNAVONDEN MET WIJN UIT EEN HOGER SEGMENT

Naast de reguliere wijnworkshops verzorg ik regelmatig avonden met een bijzonder thema. Hierin proef je wijnen die je waarschijnlijk zelf niet in je wijnkast hebt staan. Ik neem je graag mee op ontdekkingsreis waardoor je proefkennis wordt vergroot en je wellicht een andere kijk krijgt op wijnen uit een bepaalde regio of productiemethode.
31 JANUARI 2020: RIPASSO EN AMARONE (VOLGEBOEKT)

Amarone is een bijzondere wijn uit de Veneto en geliefd bij vele wijnliefhebbers. Deze wijnen worden niet voor niets ‘vini da meditazione’ genoemd. Ripasso wordt onterecht wel eens als mini Amarone aangeduid. In deze wijnworkshop proef je de verschillen tussen Amarone en Ripasso en kun je zelf bepalen welke stijl jou het meeste aanspreekt.

28 MAART: DE 3 B’S UIT PIEMONTE : BAROLO, BARBARESCO EN BARBERA

Eén van de beroemste wijngebieden is Piemonte, gelegen in het noordwesten van Italië. Dit gebied staat bekend om risotto, chocolade en truffels, maar ook vooral om wijn. De meest prestigieuze wijn is de Barolo en deze wordt dan ook niet voor niets de koning van de wijnen genoemd. Op deze avond vergelijken we een aantal Barolo’s met de Barbaresco wijn die van dezelfde nebbiolo druif wordt gemaakt. Een derde, wat gemakkelijkere wijn, is de Barbera en die maakt het drietal compleet.


Inhoud alle avonden: je proeft 8 bijzondere wijnen met uitgebreide uitleg en een aantal passende hapjes. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. 

Plaats: proeflokaal Calslaan 7, 2314 GJ Leiden

Tijd: 19.45-22.15 uur
Prijs: €62,50 per avond. 
Reserveren: stuur een mail naar keytowine@gmail.com of bel 06 22035492