DADELCHUTNEY

INGREDIËNTEN VOOR 1 POT CHUTNEY

dadelchutney

250 gram dadels
1 kaneelstokje
3 steranijs
8 kardemompeulen
halve theelepel chiliflakes
halve citroen
2 eetlepels bruine basterduiker
2 kleine sjalotjes
150 ML wijnazijn
snufje zout

BEREIDING:
Snipper de sjalotjes zo klein mogelijk. Snij de dadels in kleine stukjes en doe ze in een steelpannetje, samen met het  kaneelstokje, steranijs, de peulen en chiliflakes. Voeg het sap van een halve citroen, de bruine basterdsuiker, de gesnipperde sjalotjes en de azijn met de snuf zout toe.

Zet de pan op het vuur en laat het zachtjes pruttelen. Als de chutney op een dikke jam gaat lijken, is de chutney klaar. Bewaar de chutney in een glazen potje in de koelkast.

Heerlijk bij pittige oude of blauwe kaas en een glaasje Late Bottled Vintage Port!

 

 

 

 

 

Advertenties