Een heerlijke en gemakkelijke taart die ik op Curacao vaak heb geproefd. Deze taart is redelijk snel te maken en zo kom je thuis ook een beetje in tropische sferen!
Ingrediënten:
100 gram boter
150 gram Bastognekoeken
1 blikje gecondenseerde melk met suiker (390 gram)
4 grote eierdooiers
125 ml limoensap
keukenmachine
springvorm van 24 cm doorsnede of kleine vormpjes voor 1-persoons porties
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 175 graden. smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en schenk, terwijl de machine draait, langzaam de gesmolten boter bij het koekkruim.
Druk het koekjesmengsel over de bodem en de zijkanten( ong 2 cm hoog) en plaats de springvorm 10 minuten in het midden van de oven . Zet hem op een rooster om af te koelen, maar laat de oven aan.
Voor de vulling: klop de dooiers goed los met de gecondenseerde melk en voeg het limoensap erbij. Schenk deze vulling op de afgekoelde bodem.
Bak de taart 15 minuten in de oven en laat hem daarna afkoelen op een rooster. Plaats hem minstens 2 uur in de koelkast om verder op te stijven.
Garneer de taart met een paar sliertjes limoenschil.
Wijntip: heerlijk met een glaasje Côteaux du Layon, een dessertwijn van de chenin blanc uit de Loire.