WILD(Z)WIJNSTOOFPOT MET POMPOEN

542px-37-svaghi,_caccia,Taccuino_Sanitatis,_Casanatense_4182.

Het herfstige weer is in aantocht!. Tijd voor mooie boswandelingen om paddenstoelen te spotten en daarna genieten van heerlijke stoofpotten en ‘s avonds een lekker glaasje Port bij de open haard!

Ingredienten
600 g wildzwijn poulet
½ takje rozemarijn
3 laurierblaadjes
1 witte ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 pompoen, in blokjes
Zonnebloem of olijfolie
400 ml rode wijn
________________________________________

Bereidingswijze
1. Verhit een stoofpan met dikke bodem op hoog vuur, voeg een scheut olie toe en bak de wildzwijn poulet in circa 5 minuten rondom bruin.
2. Voeg de rozemarijn, laurier, ui en knoflook toe en bak deze kort mee.
3. Blus af met de rode wijn. Voeg 200 ml water toe, breng op smaak met zout en peper en laat 60 minuten met deksel op laag vuur stoven of totdat het vlees gaar is. Voeg de laatste 10 minuten de pompoenblokjes erbij.
4. Serveer de stoofschotel met een elegante rode wijn barstensvol fruit, bijvoorbeeld deze: http://www.henribloem.nl/Webshop/175738_Chateau-de-Lastours_Arnaud-de-Berre.html
Of als je wat luxer wilt een heuse Cru uit de Rhône: : http://www.henribloem.nl/Webshop/173883_Domaine-des-Amouriers_Signature.html

Advertenties