MEXICAANS STOOFVLEES EN MALBEC

orgineelDe laatste avond van de beginnerswijncursus SDEN 2 staat altijd in het teken van de “Nieuwe Wereld” wijnen. Eén avond is eigenlijk veel te weinig. Reden waarom ik in 2016 wat meer wijnworkshops nieuwe wereld ga geven! Wat opvalt bij wijnen uit de nieuwe wereld is de enorme rijpheid. Je proeft regelmatig de zon in de wijn terug in de vorm van een licht zoetje of meer alcohol. Laat dit nu goed combineren met een warme stoofschotel van vlees, een vleugje chocolade en kidneybonen!

Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram licht doorregen runderlappen in blokjes gesneden
paar eetlepels olijfolie
1 gesnipperde rode ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
1 theelepel komijnpoeder
i theelepel korianderpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
1 winterwortel, geschrapt, in stukken
2 grote tomaten, in stukken
1 eetlepel cacaopoeder
250 ml rundvleesbouillon
400 gram kidneybonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld.

Bereiding:
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Schep het met een schuimspaan uit de pan. Fruit de ui en knoflook in het bakvet en schep de komijn, koriander, kaneel, rode peper en wortel erdoor en bak even mee.
Schep de tomaat en cacao erdoor en bak 3 minuten. Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat op een lage stand circa 2 uur sudderen. Roer ong 10 minuten voor het einde de bonen erdoor en verwarm mee.

Deze schotel kun je ook maken met een Slowcoocker.
Als je dit gerecht een dag laat staan, is het nog lekkerder!

Wijnadvies: Een lekkere volle Malbec . bijvoorbeeld deze:

http://www.henribloem.nl/Webshop/173721_Pascual-Toso_Malbec-Selected-Vines.html

Argentinie-rood-Pascual_Toso-Malbec_Reserve-200-340

Advertenties