REEPEPER

Ik verzorg op diverse dagen/avonden wijncursussen en workshops. Mensen leren over wijn is niet alleen mijn werk maar ook zeker mijn hobby. Mijn tweede hobby is uitgebreid koken maar daar kom ik niet altijd aan toe in een drukke werkperiode. Deze week heb ik het even rustig en staat het maken van lekkere stoofgerechten op mijn agenda. Gisteren al stoofpeertjes in Port en vandaag de reepeper.
12112182_994329983990287_1196010668399608872_n

REEPEPER IN DE SLOWCOOKER

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kilo reestoofvlees in stukjes
150 gram spekblokjes
75 gram roomboter
2 rode uien, gesnipperd
2 winterwortels in stukjes
halve fles rode wijn
potje wildfond
1 eetlepel 5 spices
3 plakken peperkoek
2 eetlepels zure zilveruitjes
peper en zout naar keuze

Bereiding:
Kruid de stukjes reevlees met de 5 spices en een beetje zout en bak ze in de roomboter. Als het vlees een beetje begint te bruinen, voeg je de gesnipperde uien, wortelen en spekblokjes toe en laat dit nog een paar minuten meebakken. In de Slowcooker doen.
Verwarm in de tussentijd de halve fles wijn en wildfond in een pannetje
Vervolgens hevel je dit over naar de Slowcooker en voeg je daar de verwarmde wildfond/wijn aan toe. Het vlees moet net onder staan. Is dit niet het geval, voeg dan nog een beetje lauw water toe.
Laat de Slowcooker ongeveer 4 uur of langer op laag vermogen aanstaan, net zo lang tot het vlees mals is.
Voeg op het laatste moment de peperkoek en de zilveruitjes toe om om de saus wat te binden.

Wijnadvies:
Frankrijk_rood_Domaine-Lafond-Lirac-200-340
http://www.henribloem.nl/Webshop/173750_Domaine-Lafond_Lirac-.html
Een biologische,krachtige, volle wijn met een diepe robijnrode kleur. De aroma’s zijn kruidig en complex: kaneel, gekookt fruit, kersen. Dit past goed bij de kruidige tonen van de reepeper.