Ingrediënten:
Kilo sukadelappen
1 grote ui gesnipperd
4 laurierblaadjes
4 kruidnagels, 4 takjes tijm, zout en peper
3 dl rode wijn
Scheutje zoete ketjap
2 eetlepels tomatenpuree
4 dl kalfsjus
Scheut ( sherry) azijn
Roomboter
Bereiding:
Zout en peper de sukades en bak ze om en om aan in roomboter. Bak ondertussen de gesneden ui lichtbruin en doe hier de tomatenpuree, kruidnagels, tijm en laurier bij. Blus af met rode wijn, kalfsjus, azijn en ketjap. Breng dit aan de kook en voeg het bij het vlees. Laat het geheel op zeer laag vuur of in de oven of slowcooker langzaam gaar worden. Haal het vlees dan voorzichtig uit het vocht en passeer het vocht door een zeef. Indien de jus nog te vloeibaar is, kun je het enige tijd in een open pan laten inkoken.
Serveer met geblancheerde prei en dikke frieten
WIJNTIP:
Château de Lastours / Cuvée Simone Descamps 2010( €9,95, Henri Bloem) een wijn met een volle en romige smaak, laurier, rijp fruit en kruidig. elegant en zeer smaakvol.