WIJNPROEVERIJEN

LIVE THEMAWIJNPROEVERIJEN IN DE WIJNWINKEL VAN HENRI BLOEM 

henri-bloem

          Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is dsc_0158.jpg

ZATERDAG 2 JULI: ROSÉ
Inhoud:
Het Rosé-seizoen is begonnen! Wat is Rosé en hoe wordt het gemaakt? In deze workshop geef ik graag antwoord op deze en andere vragen. Er worden minimaal 7 Rosé wijnen uit verschillende landen geproefd en van tekst en uitleg voorzien.
Prijs:€45 pp

ZATERDAG 8 OKTOBER: SPAANSE WIJNPROEVERIJ

Inhoud:
Wie houdt er niet van Spaanse wijn? Duizenden tapasbars met mooie flessen achter de bar, liters rioja en vaten vol sherry: in Spanje is wijn volkomen verweven met het dagelijks leven en de wijn volgt het temperamentvolle ritme van de Spanjaarden.

Kom genieten van een gezellig avondje wijnproeven met een aantal lekkere hapjes. Uitgebreide kennis van wijn is niet noodzakelijk. Genieten van lekker Spaanse wijn en gerechtjes wel!
Prijs: € 48,50 per persoon

ZATERDAG 5 NOVEMBER: AMARONE EN RIPASSO
Inhoud:
Google Amarone en je krijgt een rij met fantastische beschrijvingen op je scherm. Maar hoe wordt deze wijn nu eigenlijk gemaakt en is het verschil te proeven met een Ripasso? En waarom is een Ripasso geen mini Amarone? Dat ervaar en leer je op deze avond!
Prijs: €60,00 pp

ZATERDAG 15 NOVEMBER: ITALIË:
Inhoud:
Een avond die elk jaar snel vol zit: Italiaanse wijnen. Heb je wel eens gehoord van Verdicchio di Castelli di Jesi of Lagrein? Italië is meestal het grootste wijn producerende land ter wereld met een overweldigend aantal eigen druivenrassen met hele eigen geuren en smaken! Kom deze avond met ons de bekende en minder bekende wijnen proeven, gecombineerd met een aantal Italiaanse hapjes.
Prijs: €48,50 pp

ZATERDAG 26 NOVEMBER: PORT
Inhoud:
Welk type Port vind jij lekker? Daar kom je in deze proeverij zeker achter Na een klein stukje geschiedenis volgt een interessante en lekkere proeverij met verschillende Portsoorten van een eenvoudige Ruby Port tot en met een Vintage Port en wat daar tussen zit. Uiteraard met leuke anekdotes en een aantal heerlijke hapjes.

Ik heb een tijdje geleden een blog over Port geschreven dat je hier kunt lezen.
Prijs: €48,50 pp


Wat kun je verwachten bij een wijnworkshop in de wijnwinkel?
Je proeft minimaal 7 uitstekende wijnen passend bij het thema. Dit doen we aan de hand van een proefformulier en aromawiel waarbij je de basis leert van het wijnproeven. Daarnaast krijg je uitleg over de wijnen en tips over bijpassende spijscombinaties.

Plaats: Wijnkoperij Henri Bloem, Levendaal 96-98 in Leiden
Tijd:
19.45-22.15 uur
Onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen

Inschrijven of meer informatie? bel naar 06-22035492 of schrijf je direct in via  keytowine@gmail.com of vul het formulier in:

LIVE THEMAWIJNPROEVERIJEN BIJ SAPORI DA STEFANO IN ALPHEN AAN DEN RIJN 

In mei en juni 2022 organiseer ik 3 Italiaanse wijn/spijsworkshops ism Sapori da Stefano.

 Naast uitgebreide uitleg over de gebieden, proef je minimaal 7 uitstekende wijnen, begeleid door overheerlijke kleine gerechten uit de keuken van Sapori da Stefano. Een middagje Italiaans genieten!

Data voorjaar 2022:
22 mei: wijn/spijs workshop Noord Italië: ( vol)

Nebbiolo, arneis, corvina en glera. Zo maar een paar inheemse wijndruiven die je kunt aantreffen in het noorden  van Italië. Veel wijnliefhebbers kunnen de wijnen van deze krachtige druiven erg waarderen. Reden te meer om er eens uitgebreid bij stil te staan!

29 mei: wijn/spijs workshop Onbekend Italië ( VOL)
Italië staat bekend als wijnland met een grote hoeveelheid inheemse wijndruiven. Heb je ooit gehoord van ruché, verdicchio dei Castelli di Jesi, garganega of grignolino? Het wordt een heerlijke avontuurlijke middag met bijzondere ontdekkingen!

12 juni: De zomer inluiden met Zuid Italië en de eilanden ( VOL)
Stefano en Giulia van Sapori da Stefano hebben hun roots liggen op het mooie eiland Sardinië. Daar zul je zeker een paar mooie wijnen van proeven. Maar ook het zuiden en Sicilië zijn interessante wijngebieden en daar zullen we je mee verrassen!

19 juni: De zomer inluiden met Zuid Italië en de eilanden (VOL)
Stefano en Giulia van Sapori da Stefano hebben hun roots liggen op het mooie eiland Sardinië. Daar zul je zeker een paar mooie wijnen van proeven. Maar ook het zuiden en Sicilië zijn interessante wijngebieden en daar zullen we je mee verrassen!

Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Prijs: €57,50 pp ( per persoon, per middag)
Plaats: Noorderkeerkring 10, Alphen aan den Rijn
Inschrijven? Stuur een email naar keytowine@gmail.comof bel naar
06 22035492

Op zoek naar een lekker recept met wijnadvies? recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s