WIJNPROEVERIJEN

LIVE THEMAWIJNPROEVERIJEN IN DE WIJNWINKEL VAN HENRI BLOEM 

henri-bloem

          Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is dsc_0158.jpg


WIJNPROEVERIJEN 2023

ZATERDAG 4 FEBRUARI: BAROLO, BARBERA EN BARBARESCO
De 3 B’s worden ze ook wel genoemd en komen alle drie uit Piëmonte in Noord Italië. Vind jij het leuk om te proeven wat de verschillen zijn en waar je op moet letten bij het kopen en serveren van deze wijnen?
Dat en nog veel meer behandel ik in deze boeiende workshop.
Prijs: €60 pp

ZATERDAG 13 MEI: WIJNEN UIT DE LANGUEDOC
De Languedoc is een enorm wijngebied in het zuiden van Frankrijk. Vroeger noemde men het de wijnschuur van Frankrijk maar tegenwoordig komen er prachtige wijnen vandaan. Afgelopen herfst heb ik dit ter plekke kunnen ervaren en ik deel graag mijn ervaringen.
Prijs: €48,50 pp

ZATERDAG 10 JUNI: WIJNEN UIT PORTUGAL
Portugal is wat mij betreft een ondergewaardeerd land qua wijnen. Het land is uniek in het verbouwen van inheemse wijndruiven zoals Arinto, Antão Vaez, Tinta Roriz, Trincadeira enz, enz. Hiervan produceren de wijnboeren uitstekende wijnen die ook nog eens heel betaalbaar zijn.
Prijs: €48,50pp

ZATERDAG 1 JULI: WIJNEN UIT ITALIË
Heb je wel eens gehoord van Verdicchio dei Castelli di Jesi of Lagrein? Italië is meestal het grootste wijn producerende land ter wereld met een overweldigend aantal eigen druivenrassen met fantastische geuren en smaken! Kom deze avond met ons de bekende en minder bekende wijnen proeven, gecombineerd met een aantal Italiaanse hapjes.
Prijs: €48,50

Wat kun je verwachten bij een wijnworkshop in de wijnwinkel?
Je proeft uitstekende wijnen passend bij het thema. Dit doen we aan de hand van een proefformulier en aromawiel waarbij je de basis leert van het wijnproeven. Daarnaast krijg je uitleg over de wijnen en tips over bijpassende spijscombinaties en proeven we een aantal hapjes bij de wijnen.

Plaats: Wijnkoperij Henri Bloem, Levendaal 96-98 in Leiden
Tijd:
19.45-22.15 uur
Onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen

Inschrijven of meer informatie? bel naar 06-22035492 of schrijf je direct in via  keytowine@gmail.com of vul het formulier in:

LIVE THEMAWIJNPROEVERIJEN BIJ SAPORI DA STEFANO IN ALPHEN AAN DEN RIJN 

In het najaar organiseer ik 2 Italiaanse wijn/spijsworkshops ism Sapori da Stefano.

 12 februari 2023: wijn/spijs workshop Italiaanse kaas en wijn (vol)
De meeste mensen zien Italië als wijnland maar daarnaast is het ook zeker een kaasland! In totaal zijn er een 400-tal Italiaanse kazen te vinden, waarvan hooguit een 10-tal in het buitenland bekend zijn. Op deze middag laten we er een aantal van proeven in combinatie met heerlijke Italiaanse wijnen. Want kaas is soms lekkerder bij wijn’ of liever gezegd, ‘wijn is soms lekkerder bij kaas’. Als je de juiste wijn bij de juiste kaas weet te combineren kan je tot bijzondere smaken komen. Op deze middag krijg je ook uitleg over de do’s en dont’s op het gebied van kaas en wijn combineren.

2 april 2023: wijn/spijs workshop Toscane en omgeving (vol)
Chianti, Brunello di Montalcino zijn wijnen die vaak het eerst worden genoemd als je aan Toscane als wijngebied denkt. Er is echter nog veel meer te proeven en sangiovese is zeker niet de enige wijndruif in dit gebied. Laat je door ons verrassen en proef bijzondere wijnen met diverse Italiaanse hapjes.

16 april 2023: wijn/spijs workshop Toscane en omgeving (nog 8 plaatsen)
Chianti, Brunello di Montalcino zijn wijnen die vaak het eerst worden genoemd als je aan Toscane als wijngebied denkt. Er is echter nog veel meer te proeven en sangiovese is zeker niet de enige wijndruif in dit gebied. Laat je door ons verrassen en proef bijzondere wijnen met diverse Italiaanse hapjes.

Naast uitgebreide uitleg over de gebieden, proef je minimaal 7 uitstekende wijnen, begeleid door overheerlijke kleine gerechten uit de keuken van Sapori da Stefano. Een middagje Italiaans genieten!

Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Prijs: €57,50 pp ( per persoon, per middag)
Plaats: Noorderkeerkring 10, Alphen aan den Rijn
Inschrijven? Stuur een email naar keytowine@gmail.comof bel naar
06 22035492 of vul het onderstaand formulier in.

Op zoek naar een lekker recept met wijnadvies? recepten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s