WIJNPROEVERIJEN

LIVE THEMAWIJNPROEVERIJEN IN DE WIJNWINKEL VAN HENRI BLOEM 

henri-bloem

          Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is dsc_0158.jpg

ZATERDAG 5 NOVEMBER: AMARONE EN RIPASSO: UITVERKOCHT/WACHTLIJST
Inhoud:
Google Amarone en je krijgt een rij met fantastische beschrijvingen op je scherm. Maar hoe wordt deze wijn nu eigenlijk gemaakt en is het verschil te proeven met een Ripasso? En waarom is een Ripasso geen mini Amarone? Dat ervaar en leer je op deze avond!
Prijs: €60,00 pp

ZATERDAG 19 NOVEMBER: ITALIË
Inhoud:
Een avond die elk jaar snel vol zit: Italiaanse wijnen. Heb je wel eens gehoord van Verdicchio dei Castelli di Jesi of Lagrein? Italië is meestal het grootste wijn producerende land ter wereld met een overweldigend aantal eigen druivenrassen met hele eigen geuren en smaken! Kom deze avond met ons de bekende en minder bekende wijnen proeven, gecombineerd met een aantal Italiaanse hapjes.
Prijs: €48,50 pp

MAANDAG 21 NOVEMBER : BIJZONDERE WIJNEN UIT ALTO ADIGE

Een tijdje geleden heb ik zelf een masterclass bijgewoond van dit geweldig mooie maar voor velen onbekende wijngebied en wat heb ik een heerlijke wijnen geproefd! De kennis hierover wil ik graag met jullie delen.

Alto Adige of Südtirol is een prachtig wijngebied dat grenst aan Oostenrijk en Zwitserland. Hoewel er maar 5400 ha wijngebied is, groeien er meer dan 20 verschillende druivenrassen op een plek met 300 dagen zon. Hier worden fantastische wijnen gemaakt, waarbij de nadruk op witte wijn ligt. Denk aan witte wijnen van pinot grigio, sauvignon blanc, pinot blanc en gewürztraminer. Op deze avond proef je ook een aantal rode wijnen van o.a.de lagrein.

Wil je meer leren en proeven van dit gebied? Doe dan mee met deze bijzondere workshop waarbij we tenminste 9 wijnen uit een hoger segment proeven en een paar typische hapjes uit Alto Adige.

Diverse wijnen zijn ook te verkrijgen in de wijnwinkel van Henri Bloem en die kun je op deze avond aanschaffen met 10% korting!
Prijs: €60 pp

ZATERDAG 26 NOVEMBER: PORT
Inhoud:
Welk type Port vind jij lekker? Daar kom je in deze proeverij zeker achter Na een klein stukje geschiedenis volgt een interessante en lekkere proeverij met verschillende Portsoorten van een eenvoudige Ruby Port tot en met een Vintage Port en wat daar tussen zit. Uiteraard met leuke anekdotes en een aantal heerlijke hapjes.

Ik heb een tijdje geleden een blog over Port geschreven dat je hier kunt lezen.
Prijs: €48,50 pp

Wat kun je verwachten bij een wijnworkshop in de wijnwinkel?
Je proeft minimaal 7 uitstekende wijnen passend bij het thema. Dit doen we aan de hand van een proefformulier en aromawiel waarbij je de basis leert van het wijnproeven. Daarnaast krijg je uitleg over de wijnen en tips over bijpassende spijscombinaties.

Plaats: Wijnkoperij Henri Bloem, Levendaal 96-98 in Leiden
Tijd:
19.45-22.15 uur
Onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen

Inschrijven of meer informatie? bel naar 06-22035492 of schrijf je direct in via  keytowine@gmail.com of vul het formulier in:

LIVE THEMAWIJNPROEVERIJEN BIJ SAPORI DA STEFANO IN ALPHEN AAN DEN RIJN 

In het najaar organiseer ik 2 Italiaanse wijn/spijsworkshops ism Sapori da Stefano.

 Naast uitgebreide uitleg over de gebieden, proef je minimaal 7 uitstekende wijnen, begeleid door overheerlijke kleine gerechten uit de keuken van Sapori da Stefano. Een middagje Italiaans genieten!

16 oktober: wijn/spijs workshop Italiaanse kaas en wijn (UITVERKOCHT/WACHTLIJST)
De meeste mensen zien Italië als wijnland maar daarnaast is het ook zeker een kaasland! In totaal zijn er een 400-tal Italiaanse kazen te vinden, waarvan hooguit een 10-tal in het buitenland bekend zijn. Op deze middag laten we er een aantal van proeven in combinatie met heerlijke Italiaanse wijnen. Want kaas is soms lekkerder bij wijn’ of liever gezegd, ‘wijn is soms lekkerder bij kaas’. Als je de juiste wijn bij de juiste kaas weet te combineren kan je tot bijzondere smaken komen.

13 november: wijn/spijs workshop Toscane en omgeving ( UITVERKOCHT/WACHTLIJST)
Chianti, Brunello di Montalcino zijn wijnen die vaak het eerst worden genoemd als je aan Toscane als wijngebied denkt. Er is echter nog veel meer te proeven en sangiovese is zeker niet de enige wijndruif in dit gebied. Laat je door ons verrassen en proef bijzondere wijnen met diverse Italiaanse hapjes.

Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Prijs: €57,50 pp ( per persoon, per middag)
Plaats: Noorderkeerkring 10, Alphen aan den Rijn
Inschrijven? Stuur een email naar keytowine@gmail.comof bel naar
06 22035492 of vul het onderstaand formulier in.

Op zoek naar een lekker recept met wijnadvies? recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s